Ministerul Sănătății: În prezent, lista care cuprinde experții medicali naționali respectă toate prevederile legale în vigoare

Ministerul Sănătății

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Andrei Baciu, a semnat, luni, un ordin privind Lista naţională a experţilor medicali, din care au fost retrase informaţiile care “încălcau” regulamentul privind protecţia persoanelor fizice în ceea ce priveşte prelucrarea datelor cu caracter personal, date care fuseseră publicate în alt ordin, din 15 aprilie 2021, în Monitorul Oficial.

“Andrei Baciu, secretar de stat în cadrul Ministerului Sănătății, a semnat, luni, ordinul de modificare a Ordinului Ministrului Sănătății nr. 513 privind modificarea anexei la Ordinul ministrului sănătății publice nr. 1.344/2006 pentru aprobarea Listei naționale a experților medicali, care a fost publicat în data de 15 aprilie 2021 în Monitorul Oficial nr. 393 bis”, precizează Ministerul Sănătății..

Potrivit sursei citate, “în noul document, din cuprinsul Listei naționale a experților medicali au fost retrase informațiile care încălcau Regulamentul (UE) 2016/679 al Parlamentului și al Consiliului din 27 aprilie 2016 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date”.

Totodată, Ministerul Sănătății precizează că, în prezent, lista care cuprinde experții medicali naționali respectă toate prevederile legale în vigoare.

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.