Ministerul Sănătăţii: Inspectorii sanitari vor monitoriza şi verifica paturile ATI COVID-19 din unităţile sanitare

Inspectorii sanitari din cadrul direcţiilor de sănătate publică judeţene şi a municipiului Bucureşti vor efectua zilnic acţiuni de monitorizare şi verificare a paturilor ATI COVID-19 din unităţile sanitare care tratează pacienţi infectaţi cu noul coronavirus, potrivit modificărilor aduse Ordinului de ministru nr. 316/2021, aprobate joi de către Ministerul Sănătăţii.

„Inspectorii sanitari din cadrul direcţiilor de sănătate publică judeţene şi a municipiului Bucureşti vor efectua zilnic acţiuni de monitorizare şi verificare a paturilor ATI COVID-19 din unităţile sanitare care tratează pacienţi COVID-19, potrivit modificărilor aduse Ordinului ministrului Sănătăţii nr. 316/2021 privind raportarea de paturi ATI în platforma electronică a Ministerului Sănătăţii „Alerte MS”, aprobate astăzi de către Ministerul Sănătăţii”, informează un comunicat remis joi presei.

Astfel, potrivit noilor reglementări, personalul împuternicit de către ministrul Sănătăţii din cadrul direcţiilor de sănătate publică judeţene şi a municipiului Bucureşti va efectua zilnic acţiuni de monitorizare şi verificare a paturilor ATI COVID-19 din unităţile sanitare care tratează pacienţi COVID-19 şi vor completa datele în macheta – Situaţia paturilor ATI COVID-19.

„Specialiştii din cadrul Ministerului Sănătăţii au considerat necesar ca personalul împuternicit de ministrul Sănătăţii din cadrul direcţiilor de sănătate publică judeţene şi a municipiului Bucureşti să efectueze zilnic acţiuni de monitorizare şi verificare a paturilor ATI COVID-19 din unităţile sanitare care tratează pacienţi COVID-19 pentru a creşte acurateţea datelor privind situaţia paturilor ATI alocate pacienţilor cu infecţie COVID-19”, a declarat secretarul de stat Monica Althamer, citată în comunicat.

Ordinul ministrului Sănătăţii urmează să fie publicat în Monitorul Oficial.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.