Ministerul Sănătății introduce atestatul în medicina de călătorie

Ministerul Sănătății a introdus medicina de călătorie în Catalogul național de studii complementare în vederea obținerii de atestate de către medici, medici dentiști și farmaciști. Prin Ordinul ministrului sănătății nr. 1.385/2018, publicat în Monitorul Oficial nr. 945 din 8 noiembrie 2018, se completează Anexa nr. I la Ord. m. s. nr. 418/2005 cu un nou punct, 441, referitor la medicina de călătorie.

Responsabilii naționali pentru noul atestat sunt prof. dr. Adrian Streinu-Cercel și conf. dr. Adriana Hristea. Centre de pregătire acreditate sunt București și Constanța. Conform noii prevederi, vor avea acces la noul atestat medicii din specialități medicale, chirurgicale și medicina de familie. Sunt excluși însă medicii din specialitățile paraclinice.

Instituțiile care vor duce la îndeplinirile prevederile actului normativ sunt Centrul de resurse umane în sănătatea publică, instituțiile de învățământ medical uman superior din centrele universitare acreditate pentru pregătire și Școala Națională de Sănătate Publică, Management și Perfecționare în Domeniul Sanitar București.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.