Ministerul Sănătății: Medicul de familie trebuie să fie primul profesionist din sistemul sanitar la care pacientul se îndreaptă pentru consult și tratament

Medicul de familie trebuie să fie primul profesionist din sistemul sanitar la care pacientul se îndreaptă pentru consult, îndrumare și tratament, a transmis Ministerul Sănătății, în contextul Zilei Internaționale a medicului de familie, marcată la 19 mai.

„Ziua Internațională a medicului de familie reprezintă prilejul de a sublinia, încă o dată, importanța medicinei primare și a prevenției. Rolul esențial al cabinetului de medicină de familie este acela de a oferi asistenţă medicală. El are o importanță majoră în promovarea prevenției și a unui stil de viață sănătos”, a transmis Ministerul Sănătății.

Sursa citată subliniază că bugetul alocat medicinei de familie a crescut cu 22% anul acesta.

„Ministerul Sănătății apreciază activitatea medicilor de familie și cunoaște nevoile, dar și responsabilitățile, acestui sector. În anul 2022, bugetul pentru medicina de familie a fost majorat cu 22 de procente.  Tot în acest an, medicii de familie au fost implicați în testarea gratiută a persoanelor pentru COVID-19. În conformitate cu noile politici sanitare, de la 1 iulie 2022 vaccinarea anti-COVID-19 va fi realizată numai în cabinetele medicilor de familie”, precizează sursa citată.

Ministerul Sănătății a transmis că urmărește un parteneriat solid cu medicii de familie și, „în această zi festivă, transmite salutul și respectul pentru acești profesioniști!”

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.