Ministerul Sănătății: Noi tranşe de Remdesivir şi Tocilizumabum pentru spitalele care tratează pacienţi cu forme medii şi severe de COVID-19

Ministerul Sănătăţii anunţă că, vineri, au fost distribuite noi tranşe de Remdesivir şi Tocilizumabum spitalelor care tratează pacienți cu forme medii și severe de COVID-19.

”Ministerul Sănătăţii a repartizat astăzi, 29 octombrie 2021, un număr de 780 flacoane de Tocilizumabum de 400 mg la direcţiile de sănătate publică, în cadrul contractului subsecvent pe care Ministerul Sănătăţii îl are încheiat cu firma producătoare. De asemenea, Direcţiei de Sănătate Publică Bucureşti i-au mai fost repartizate, suplimentar, un număr 20 de flacoane de 80 mg”, a transmis, vineri, Ministerul Sănătăţii.

Potrivit sursei citate, repartiţia a fost realizată la nivel judeţean, în funcţie de pacienţii raportaţi de spitale ca fiind confirmaţi cu Covid-19 şi internaţi în ATI la data de 27.10.2021, de pacienţii confirmaţi cu ventilaţie invazivă şi noninvazivă, de pacienţii confirmaţi cu COVID 19 care au nevoie de flux oxigen, precum şi de stocul de Tocilizumab existent la nivel de spital, în conformitate cu recomandările comisiei de boli infectioase.

Medicamentele vor fi ridicate de către direcţiile de sănătate publică de la Compania Unifarm SA, în vederea distribuţiei către spitale, în condiţiile procedurilor existente.

”Tocilizumab este un medicament folosit pentru pacienţi cu forme severe de COVID-19, la care există o activare excesivă a inflamaţiei („furtună de citokine”)”, precizează sursa citată.

Totodată, vineri  sunt distribuite şi 3.944 de flacoane de Remdesivir în 51 de spitale ccare tratează pacienți infectați cu SARS-Cov-2 pentru asigurarea asistenței medicale necesare.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.