Ministerul Sănătății organizează dezbateri publice cu producătorii de medicamente generice și cu reprezentanții Asociației Anti-SIDA

Ministerul Sănătății (MS) organizează la data de 16 mai 2019 o dezbatere publică pe proiectul de Ordin privind modificarea anexei nr. 1 la Ordinul ministrului sănătății și al președintelui Casei Naționale de Asigurări de Sănătate nr. 1.301/500/2008 pentru aprobarea protocoalelor terapeutice privind prescrierea medicamentelor aferente denumirilor comune internaționale prevăzute în Lista cuprinzând denumirile comune internaționale corespunzătoare medicamentelor de care beneficiază asigurații, cu sau fără contribuție personală, pe bază de prescripție medicală, în sistemul de asigurări sociale de sănătate, aprobată prin Hotărârea Guvernului nr. 720/2008. Anunțul a fost postat pe pagina Ministerului Sănătății în secțiunea Dezbateri publice.

La dezbatere vor participa secretarul de stat Cristian Vasile Grasu, reprezentanți ai Direcției generale de asistență medicală și sănătate publică, reprezentanți ai Agenției Naționale a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale și ai Casei Naționale de Asigurări de Sănătate.

La solicitarea Asociației Române Anti-SIDA – ARAS, în aceeași zi, la sediul Ministerului Sănătății, va fi organizată și o dezbatere publică asupra proiectului de Ordin pentru modificarea Ordinului ministrului sănătăţii nr. 1162/2010 pentru aprobarea Normelor minime privind aptitudinile fizice şi mentale necesare pentru conducerea unui autovehicul.

La dezbaterea publică vor participa secretarul de stat Cristian Vasile Grasu și reprezentanți ai Direcției generale de asistență medicală și sănătate publică.

Ambele proiecte de acte normative sunt publicate pe site-ul Ministerului Sănătății în secțiunea Transparenţă decizională.

 

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.