Ministerul Sănătății organizează o dezbatere publică pe modificările aduse listei de medicamente decontate

Ministerul Sănătății

Ministerul Sănătății (MS) organizează o dezbatere publică pe proiectul de modificare a listei de medicamente cuprinse în sistemul de asigurări de sănătate și al programelor naționale de sănătate.

MS anunță că ședința publică de dezbatere va avea loc la sediul ministerului, marți, 14 ianuarie 2020, de la ora 10.00, în sala de consiliu.

Mai exact, va fi dezbătută Hotărârea de Guvern privind modificarea şi completarea anexei la Hotărârea Guvernului nr. 720/2008 pentru aprobarea Listei cuprinzând denumirile comune internaţionale corespunzătoare medicamentelor de care beneficiază asiguraţii, cu sau fără contribuţie personală, pe bază de prescripţie medicală, în sistemul de asigurări sociale de sănătate, precum şi denumirile comune internaţionale corespunzătoare medicamentelor care se acordă în cadrul programelor naţionale de sănătate.

Cei care vor lua cuvântul în cadrul ședinței trebuie să trimită propunerile pe care le vor prezenta și în format electronic pe email.

La dezbaterea publică vor participa secretarii de stat Horațiu Moldovan și Romică Andrei Baciu, reprezentanți ai Direcției generale asistență medicală și sănătate publică, Felicia Costinescu de la Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale și Oana Ingrid Mocanu de la Casa Națională de Asigurări de Sănătate.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.