Ministerul Sănătăţii: Patru pacienţi răniţi în explozia de la Botoşani sunt în stare gravă

sursa foto: ISU Botoșani/Facebook

O explozie urmată de incendiu s-a produs într-un magazin de materiale de construcţii de la intrarea în municipiul Botoşani. La faţa locului s-au deplasat 12 echipaje din cadrul Detaşamentului Botoşani, cu patru autospeciale de stingere, trei ambulanţe SMURD şi două ambulanţe aparţinând Serviciului Judeţean de Ambulanţă.

UPDATE:  Ministerul Sănătății a anunțat că, în total, au fost identificate 15 victime, dintre care șapte sunt internate:

  • 3 Spitalul Clinic Județean de Urgență Sfântul Spiridon din Iași
  • 2 Spitalul Clinic de Urgență București (Floreasca)
  • 2 Spitalul Județean de Urgență “Mavromati” Botoșani (la cerere)

Pacienți externați: 8, din Spitalul Județean de Urgență “Mavromati” Botoșani

UPDATE: Patru pacienţi răniţi în urma exploziei care a avut loc, vineri dimineaţă, la un centru comercial din municipiul Botoşani se află în stare gravă, doi dintre aceştia fiind intubaţi, a anunțat Ministerul Sănătăţii.

„Până în momentul de faţă s-au înregistrat 13 victime, dintre care 4 în stare gravă, doi dintre pacienţi fiind intubaţi. Pacienţii prezintă arsuri de diferite grade într-o proporţie de 10-15%, localizate în partea superioară a corpului”, a transmis Ministerul Sănătății.

Doi dintre pacienţii aflaţi în stare gravă vor fi transportaţi la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sfântul Spiridon din Iaşi, iar doi la Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti (Floreasca), pe cale aeriană, transportul fiind asigurat de DSU.

„Imediat dupa producerea incidentului, Ministrul Sănătăţii împreună cu Centrul Operativ pentru Situaţii de Urgenţă au luat legătura cu UPU Botoşani, Serviciul de Ambulanţă Botoşani, precum şi cu Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti (Floreasca) şi Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sfântul Spiridon, pentru asigurarea cât mai rapidă a asistenţei medicale pentru pacienţii răniţi”, a mai transmis MS.

Știre inițială: Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, a declarat, după explozia de la un magazin de materiale de construcţii din Botoşani, că un avion şi un elicopter sunt pregătite în cazul în care este nevoie să fie trimise de la Bucureşti.

Potrivit acestuia, nu au fost înregistrate decese.

„La acest moment sunt zece persoane rănite. Persoanele rănite toate sunt conştiente. Nu avem decese. Sunt pe drum două elicoptere de la Iaşi şi Galaţi în cazul în care sunt răniţi grav să fie preluaţi. Pompierii sunt deja în curs de lichidare a incendiului. Cei care sunt răniţi, din primele informaţii, dacă nu apare altceva, sunt toţi angajaţi ai magazinului. Echipele medicale îi evaluează. (…) Avem un avion şi un elicopter pregătite în cazul în care este nevoie să fie trimise de la Bucureşti, la nevoie”, a afirmat şeful DSU, pentru Agerpres.

O explozie urmată de incendiu s-a produs la un magazin de materiale de construcţii de la intrarea în municipiul Botoşani, dinspre Suceava.

La faţa locului s-au deplasat 12 echipaje din cadrul Detaşamentului Botoşani, cu patru autospeciale de stingere, trei ambulanţe SMURD şi două ambulanţe aparţinând Serviciului Judeţean de Ambulanţă.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.