Ministerul Sănătății permite absolvenților facultăților de farmacie să candideze pentru conducerea ANMDMR

Ministerul Sănătății (MS) a publicat o erată la anunțul privind condițiile pe care trebuie să le îndeplinească toți candidații la funcțiile de președinte sau vicepreședinte al Agenției Naționale a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR), în sensul că și absolvenții facultăților de Farmacie se pot înscrie la concurs.

Măsura MS vine după ce Colegiul Farmaciștilor și asociațiile studenților la facultățile de Farmacie au protestat față de anunțuș inițial al MS, care permitea doar absolvenților facultăților de Medicină, Economie sau Drept să se înscrie.

Erata vine cu două zile înainte de expirarea termenului pentru depunerea dosarelor de înscriere la concurs, creea ce a provocat o nouă reacție a asociațiilor studenților la Farmacie. Astfel, Federația Asociațiilor Studenților Farmaciști din România (FASR) a anunțat, pe Facebook, că a depus o sesizare prin care cere, „pe lângă introducerea domeniului Farmacie în lista specializărilor pe care candidații trebuie să le îndeplinească, și modificarea perioadei de desfășurare a concursului, întrucât cele 5 zile sunt insuficiente pregătirii dosarului”. FASR precizează că modificarea metodologiei cu două zile înaintea termenului final de depunere a dosarelor „taie orice șansă ar fi existat pentru absolvenții din domeniul farmacie”.

Condițiile inițiale de organizare a concursului, și perioada de depunere a dosarelor, în special, au fost contestate dur de Colegiul Farmaciștilor, care a acuzat o „încercare de fraudare”.

„Stabilirea unui termen de numai patru zile pentru depunerea dosarului constituie o barieră și o încercare de fraudare grosolană și evidentă a rezultatelor concursului prin deturnarea caracterului transparent, previzibil și real a organizării concursului respectiv”, scrie în comunicatul făcut public de Colegiul Farmaciștilor.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.