Ministerul Sănătății: Persoanele infectate cu coronavirus, evaluate și tratate gratuit în centre de evaluare pentru a nu pune presiune pe spitale

Ministerul Sănătății va realiza centralizarea situației centrelor de evaluare a pacienților COVID-19 și va pune la dispoziția cetățenilor o hartă interactivă cu acestea. Astfel, persoanele infectate cu noul coronavirus, indiferent dacă sunt asigurate sau nu, vor  putea fi evaluate și tratate gratuit, ca să nu se mai producă supraaglomerarea secțiilor de spital, potrivit unui comunicat al Ministerului Sănătății.

Ministrul Sănătății, prof. dr. Alexandru Rafila a organizat, marți, împreună cu secretarul de stat, conf. dr. Adriana Pistol și cu președintele interimar al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, conf. dr. Adela Cojan, videoconferințe cu directorii direcțiilor de sănătate publică județene, respectiv a Municipiului București și cu managerii spitalelor.

Potrivit comunicatului citat, discuțiile au vizat centrele de evaluare a pacienților COVID și pregătirea spitalelor pentru a acorda servicii medicale atât pentru bolnavii infectați cu virusul SARS-CoV-2, cât și pentru cei cu alte patologii, pentru a evita situația din valurile precedente care a dus la o mortalitate crescută.

„Ne gândim la cele mai bune soluții atât pentru pacienții infectați cu virusul SARS-CoV-2, cât și la cei care au alte afecțiuni. Este esențial ca spitalele să rămână funcționale. Pacienții cu alte patologii trebuie să aibă acces în continuare la serviciile medicale”, a declarat ministrul Sănătății, citat în comunicat.

Potrvit ministrului Sănătății, centrele de evaluare ambulatorie sunt foarte importante, întrucât pacienții infectați vor fi investigați și vor beneficia de tratament, astfel încât să nu se mai producă supraaglomerarea secțiilor de spital.

Potrivit sursei citate, secretarul de stat conf. dr. Adriana Pistol a precizat că este important ca pacienții diagnosticați cu COVID-19 să ajungă în ziua în care au primit rezultatul într-un centru de evaluare pentru a primi tratamentul adecvat formei de boală cât mai repede, astfel putând fi prevenite cazurile severe.

„Bolnavii infectați cu virusul SARS-CoV-2 nu vor avea nevoie de bilet de trimitere pentru a merge în centrele de evaluare. Vor fi evaluați și tratați gratuit atât pacienții asigurați, cât și cei neasigurați”, a declarat conf. dr. Adela Cojan, președintele interimar al CNAS.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.