Ministerul Sănătății: Planurile de măsuri pentru zilele caniculare, activate

Ministerul Sănătății

Direcțiile de sănătate publică și serviciile de urgență prespitalicești au activat, la solicitarea Ministerului Sănătății, planurile de măsuri pentru zilele caniculare, astfel încât riscurile medicale cauzate de temperaturile foarte ridicate din această perioadă să fie reduse.

Ministerul Sănătăţii cere serviciilor de ambulanţă alertarea echipajelor şi suplimentarea acestora, acolo unde numărul solicitărilor este în creştere, se arată într-un comunicat.

Direcţiile de sănătate publică trebuie să colaboreze cu autorităţile locale, să verifice respectarea condițiilor de asigurare a asistentei medicale în unitățile sanitare, asigurarea stocurilor de medicamente de urgență, în special a medicamentelor pentru patologiile determinate sau agravate de caniculă, funcționalitatea generatoarelor de rezervă, precum și asigurarea  rezervelor de apă proprii ale unităților sanitare.

În plus, Ministerul Sănătății a demarat verificarea condițiilor igienico –sanitare, de cazare și alimentație, din taberele școlare, precum şi din unitățile hoteliere și cele de alimentație, punctele de prim ajutor, unitățile sanitare private de pe Litoral și din Delta Dunării.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.