Ministerul Sănătății, proiect de OUG pentru stimularea vaccinării anti-COVID-19: Tichete de masă și loterie cu premii de 15 milioane de lei

Ministerul Sănătății

Ministerul Sănătății a pus în dezbatere publică proiectul de Ordonanță de Urgență (OUG) ce include măsurile menite să stimuleze vaccinarea anti-COVID-19. OUG prevede acordarea unor tichete de masă, dar și organizarea unei loterii pentru vaccinare.

„Tichetele de masă sunt pentru cei care se vor vaccina după intrarea în vigoare a OUG, iar la loterie vor putea participa toți cetățenii români vaccinați. Ordonanța e pe fluxul de avizare și sperăm ca săptămâna viitoare sau peste două săptămâni să intre în ședința de Guvern”, a declarat, marți, Ioana Mihăilă, ministrul Sănătății.

În proiectul de OUG se arată că persoanele complet vaccinate vor primi tichete de masă de câte 100 de lei. Ministerul Sănătății estimează ca va acorda 350.000 de tichete, în valoare totală 35 de milioane de lei, bani din propriul buget. 350.000 de noi persoane vaccinate ar însemna aproape 2% din populație.

Fondul pentru loterie e de 15 milioane de lei, bani veniți de data aceasta din bugetul Ministerului Economiei. Prima extragere ar urma să aibă loc în octombrie. Se pot înscrie doar persoanele complet vaccinate.

Ministerul motivează aceste măsuri prin ritmul lent al campaniei de imunizare. Dacă acesta nu va fi accelerat, doar 45% din populația rezidentă a României va fi vaccinată până la sfârșitul anului.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.