Ministerul Sănătății propune introducerea a 122 de medicamente noi în Canamed

Ministerul Sănătății

La 26 martie, Ministerul Sănătății a publicat în transparență decizională un proiect de ordin pentru modificarea Catalogului național al prețurilor medicamentelor autorizate de punere pe piață în România (Canamed), al preţurilor de referinţă generice şi al preţurilor de referinţă inovative.

Potrivit prevederilor art. 21 alin. (1) din Ord. m. s. nr. 368/2017: „Anual sau ori de câte ori este nevoie, în temeiul prezentelor norme, Canamedul este adus la zi prin includerea, modificarea sau excluderea prețurilor”. Ținând cont de cele de mai sus, proiectul de ordin prevede modificarea și completarea anexelor 1, 2 și 3 la Ord. m. s. nr. 1.468/2018.

Principala modificare vizează introducerea a de 122 medicamente noi în Canamed. De asemenea, 18 medicamente vor fi scoase din Canamed în urma acestei modificări. Alte modificări vizează: completarea listei cu prețurile de referință ale medicamentelor generice cu două produse, ca urmare a aprobării prețurilor pentru medicamente generice în luna martie 2019, și completarea listei cu prețurile de referință ale medicamentelor inovative cu un produs, ca urmare a aprobării prețurilor pentru medicamente inovative în luna februarie 2019.

Prețurile sunt actualizate la T1 2018 și sunt aliniate la prețurile aprobate prin Ord. m. s. nr. 1.468/2018, se precizează în proiectul de act normativ.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.