Ministerul Sănătății propune introducerea a 255 de medicamente noi în Canamed

Ministerul Sănătății

Ministerul Sănătății a pus în transparență decizională un proiect de ordin care introduce noi medicamente în Canamed. Este vorba de modificări și completări aduse Anexelor 1 și 2 la Ord. m. s. nr. 1468/2018 pentru aprobarea preţurilor maximale ale medicamentelor de uz uman, valabile în România, care pot fi utilizate/comercializate de către deţinătorii de autorizaţie de punere pe piaţă a medicamentelor sau reprezentanţii acestora, distribuitorii angro şi furnizorii de servicii medicale şi medicamente pentru acele medicamente care fac obiectul unei relaţii contractuale cu Ministerul Sănătăţii, casele de asigurări de sănătate şi/sau direcţiile de sănătate publică, cuprinse în Catalogul naţional al preţurilor medicamentelor autorizate de punere pe piaţă în România, a preţurilor de referinţă generice şi a preţurilor de referinţă inovative.

Potrivit proiectului de act normativ, în Anexa nr. 1, sunt introduse 255 de poziții noi. Printre medicamentele cele mai scumpe pe care MS vrea să le introducă în Canamed se numără cele biologice, mare parte din ele fiind pentru tratamentul cancerului. Totodată, în Anexa nr. 1, se modifică 176 de poziții.

De asemenea, în Anexa nr. 2 – lista A, se introduc șapte poziții noi, iar în lista B – alte opt poziții noi. Modificările vin în urma aprobării prețurilor pentru medicamente generice în perioada ianuarie-februarie 2019. Preţurile medicamentelor cuprinse în Canamed sunt valabile până la 1 ianuarie 2020.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.