Ministerul Sănătății rămâne cu 317 posturi, potrivit proiectului de reformă în administrația publică

Guvern

Ministerul Sănătății ar urma să își reducă numărul maxim de posturi, de la 404 la 317. Proiectul de hotărâre de guvern a fost publicat pe site-ul Ministerului Sănătății, la secțiunea transparență decizională.

Restructurarea cu 87 de posturi vine în contextul reformei administrației publice cuprinsă în Strategia pentru consolidarea administrației publice 2014-2020. A fost astfel modificată Hotărârea Guvernului nr. 144/2010 privind organizarea și funcționarea Ministerului Sănătății. Numărul maxim de posturi ar urma să fie de 317, exclusiv demnitarii şi posturile aferente cabinetului ministrului. Dintre acestea, zece posturi sunt aferente unităţii de management al proiectului Băncii Mondiale, 14 posturi sunt alocate pe perioada de realizare a obiectivelor investiţionale privind construcţia a opt spitale regionale,  iar un post este pentru unitatea de coordonare pentru evaluarea tehnologiilor medicale.

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a anunțat recent că, la nivelul guvernului, peste 4.000 de posturi vor fi restructurate. Proiectul de hotărâre de guvern stabileşte numărul maxim de posturi pentru 22 de ministere. Conform notei de fundamentare a proiectului, „pentru a asigura creşterea calităţii şi a accesului la serviciile publice este important să se dezvolte o administraţie suplă, cu viteză de reacţie rapidă şi proactivă, consistenţă în decizii şi cu resurse umane motivate şi profesioniste. (…) Pentru a realiza aceste deziderate, o primă etapă în reformarea administrației publice centrale o reprezintă revizuirea structurilor organizatorice astfel încât să se asigure o eficientizare a activităţii, o mai bună coordonare a politicilor sectoriale, responsabilizare, implicare directă, precum și realizarea unor structuri administrative funcţionale”.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.