Ministerul Sănătății reia negocierile pentru Contractul colectiv de muncă

Ministerul Sănătății

Ministerul Sănătății (MS) anunță că a reluat negocierile cu sindicatele din sistem pentru semnarea Contractului colectiv de muncă la nivel de sector de activitate, după ce acestea au fost suspendate în anul 2016.

Ministrul Sorina Pintea a avut aseară o primă întâlnire cu reprezentanții organizațiilor sindicale și a desemnat o comisie care va negocia cu acestea. Sorina Pintea și-a exprimat dorința că este necesar să se ajungă la o înțelegere astfel încât Contractul colectiv de muncă din sistemul sanitar să fie semnat în cel mult două luni.

„Principalii beneficiari ai acestui contract sunt angajaţii din sistemul sanitar și de aceea am convingerea că vom găsi o cale prin care să putem agrea conţinutul documentului. Vreau să semnăm acest contract în maxim 60 de zile”, a declarat ministrul sănătății, Sorina Pintea.

Contractul colectiv de muncă este documentul care stabilește drepturile și obligațiile, timpul de muncă și cel de odihnă care le revin salariaților din unitățile sanitare. Contractul colectiv de muncă este un instrument important pentru asigurarea unui nivel corespunzător de protecție socială a salariaților, iar la nivel naţional asigură garanţii pentru încheierea contractelor colective de muncă la nivel de unităţi, se mai arată în comunicatul MS.

 

 

 

 

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.