Ministerul Sănătății: Reorganizarea Institutului Național de Sănătate Publică, în transparență decizională. Institutul va avea laborator național de sănătate publică

Ministerul Sănătății a publicat, în transparență decizională, un proiect de Hotărâre privind organizarea si funcționarea Institutului Național de Sănătate Publică și aprobarea înființării unei activități finanțate integral din venituri proprii.

Astfel, Institutul va avea un laborator național de sănătate publică și un centru naţional al bolilor netransmisibile.

”Prin acest demers se realizează adaptarea scopului, atribuțiilor, structurii organizatorice, de conducere și de personal precum și a finanțării Institutului Național de Sănătate Publică astfel încât să fie asigurată îndeplinirea funcțiilor acestei instituții în condiții optime”, se arată în nota de fundamentare a proiectului.

Sursa citată arată că actualele centre regionale de sănătate publică, structuri teritoriale ale INSP, nu acoperă necesarul de servicii de sănătate publică pentru regiunile de dezvoltare ale României.

Totodată, potrivit notei de fundamentare a proiectului, este necesară îmbunătățirea managementului prin scurtarea circuitului decizional și eliminarea structurilor paralele, menținând doar elementele cu activitate reală.

În acest sens, proiectul prevede înființarea a două noi Centre Regionale de Sănătate Publică, structuri, teritoriale fără personalitate juridică, la Craiova și Galați.

”Se înființează Laboratorul Național de Sănătate Publică, structura centrală cu statut de centru național, fără personalitate, prin preluarea laboratoarelor din cadrul Centrului Regional de Sănătate Publică București, structura care se desființează”, se arată în nota de fundamentare a proiectului.

De asemenea, se înființează Centrul Național de Boli Netransmisibile, prin reorganizarea actualului Centrul Național de Evaluare și Promovare a Stării de Sănătate, care se desființează.

”Totodată, se aprobă înființarea și se definește activitatea finanțată integral din venituri proprii, în conformitate cu prevederile art. 67 din Legea nr. 500/2002 privind finanţele publice, cu modificările și completările ulterioare, structura veniturilor și a cheltuielilor aferente activității”, se mai arată în proiect.

Proiectul de Hotărâre de Guvern poate fi consultat AICI 

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.