Ministerul Sănătății: Șase pacienți infectați cu SARS-CoV-2, transferați în Germania

Șase pacienți infectați cu SARS-CoV-2 sunt transferați, luni, în patru unități medicale din Germania, transmite Ministerul Sănătății.

„Astăzi, 1 noiembrie 2021, un număr de 6 pacienți infectați cu SARS-CoV-2 sunt transferați în 4 unități medicale din orașele Koblenz, Bochum, Bergisch –Gladbach și Krefeld din Germania pentru asistență medicală. Este vorba despre 6 pacienți în stare critică, intubați, stabili, aflați în unități sanitare din București care necesită tratament de specialitate în secții de anestezie și terapie intensivă”, potrivit unui comunicat transmis de Ministerul Sănătății.

Potrivit sursei citate, selecția pacienților a fost realizată de către o echipă formată din medici germani care „de vineri 29 octombrie 2021, se află în România și care a analizat situația medicală a pacienților”.

Transferul pacienților se va efectua cu o aeronavă a Forțelor Aeriene germane.

„Până miercuri vom transfera un număr de 18 pacienți critici în spitale din Germania, în urma unui acord pe care îl avem. Apreciez acest nou gest de colaborare și sprijin european și vreau să le mulțumesc colegilor din Germania pentru promptitudine și implicare”, a declarat Cseke Attila, ministrul Sănătății

Transferul pacienților în Germania se face ca urmare a solicitării de sprijin din partea României prin Mecanismul european EWRF.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.