Ministerul Sănătății: Screeningul auditiv al nou-născuților se va face în toate județele

Ministerul Sănătății (MS) anunță că extinde programul de screening auditiv al nou-născuților și în spitalele din subordinea autorităților locale. Un ordin de ministru pentru aprobarea listei spitalelor către care MS va aloca fonduri pentru achiziționarea de aparatură medicală pentru screening auditiv a fost semnat astăzi de Sorina Pintea.

„Din banii pe care i-am obținut la rectificare, am extins programul de screening auditiv deja existent în 17 spitale, astfel încât în fiecare județ să se realizeze screeningul auditiv”, a declarat ministrul sănătății citată într-un comunicat emis de MS. Conform noului ordin de ministru, ar trebui ca începând cu 24 octombrie să fie demarată distribuirea echipamentelor în numai puțin de 188 de unități sanitare care vor implementa programul de screening auditiv.

Prin programul de screening auditiv, nou-născuții beneficiază încă din prima lună de viață de un control auditiv gratuit, realizat cu aparatură medicală modernă, în maternitățile de stat din România. Programul de screening auditiv a fost lansat de fostul ministru al sănătății Vlad Voiculescu, aproape de finalul mandatului său.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.