Ministerul Sănătății: Trei noi paturi pentru mari arși, aprobate la Spitalul Clinic de Urgență „Bagdasar-Arseni”

Înființarea Unității Funcționale pentru Arși din cadrul Spitalului Clinic de Urgență „Bagdasar-Arseni” din București a fost aprobată luni de Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu. Aprobarea vine ca urmare a solicitării unității sanitare de modificare a structurii, în sensul înființării acestei unități pentru mari arși.

”Unitatea Funcțională pentru Arși din cadrul spitalului cuprinde spații pentru tratamentul pacienților cu arsuri, respectiv sală de operații, sală de pansamente, spațiu pentru sterilizare, respectiv sală pentru baie terapeutică a pacienților arși și trei rezerve individuale de terapie intensivă. Toate spațiile respectă acum reglementările Ordinului Ministrului Sănătății (OMS) nr. 476/2017 privind organizarea şi funcţionarea structurilor care acordă asistenţă medicală şi îngrijirea bolnavilor cu arsuri. Spațiile în care au fost investite fonduri de la Primăria Sectorului 4 au fost dotate cu aparatură și instrumentar de ultimă generație achiziționate de Ministerul Sănătății prin acțiunile prioritare AP-ARSURI, în perioada 2019 – 2020”, informează Ministerul Sănătății.

Cele trei paturi funcționau pentru tratarea pacienților cu arsuri în cadrul secției ATI din Spitalul Clinic de Urgență „Bagdasar-Arseni”. A fost necesară modificarea structurii unității și alinierea la reglementările normativului în vigoare (OMS 476/2017) în vederea aprobării funcționării acestora pentru tratarea pacienților cu arsuri severe.

Astfel, în prezent, la nivel național există 24 de paturi de adulți pentru mari arși, în spitale din București, Timișoara și Iași.

Astfel, Secţia de Arşi de la Spitalul Clinic de Urgenţă ”Bagdasar-Arseni” a fost inclusă în reţeaua naţională destinată tratamentului pacienţilor cu arsuri grave.

”Special reconfigurată pentru asigurarea tuturor funcţiunilor medicale în condiţii de maximă siguranţă, noua unitate pentru marii arşi, singura construită în România în ultimii 20 de ani, cuprinde două săli de operaţie, politraumă şi chirurgie estetică, o sală de pansamente, una pentru tratamentul arsurilor, spaţii de sterilizare, precum şi trei rezerve cu câte un pat, dotate cu aparatură de ultimă generaţie, în care pacienţii cu arsuri grave vor putea fi trataţi la cele mai înalte standarde. Totodată, sala de operaţii pentru urgenţe va putea fi utilizată şi de alte specialităţi, în funcţie de necesitate. În plus, sălile au pereţi şi tavane din inox, iar toate suprafeţele sunt realizate din panouri tratate antiseptic pe bază de compuşi din ioni de argint, eficienţi împotriva celor mai periculoase şi răspândite tipuri de bacterii. Rezervele au pereţi vitraţi, care să permită controlul vizual al pacienţilor”, se arată într-un comunicat de presă remis Agerpres de Primăria Sector 4.

”Avizarea primită ieri de la Ministerul Sănătăţii închide o investiţie primordială care arată, o dată în plus, că se poate să lucrăm împreună, pentru oameni. Primăria Sectorului 4 a investit în această secţie, din fonduri proprii, suma de 7,5 milioane de lei”, a declarat primarul Sectorului 4, Daniel Băluţă, în comunicat.

 

 

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.