Ministerul Sănătății: Un nou caz de variola maimuței diagnosticat în România

Un nou caz de variola maimuței a fost diagnosticat în România, la un bărbat de 32 de ani, informează, marți, Ministerul Sănătății.

”Acesta s-a prezentat la o clinică medicală din București săptămâna trecută, iar investigațiile de laborator au confirmat astăzi (marți – n.r.) că pacientul este infectat cu variola maimuței”, potrivit unui comunicat al Ministerului Sănătății.

Starea bărbatului este bună și acesta va rămâne în izolare, anunță sursa citată.

”A fost declanșată ancheta epidemiologică pentru stabilirea contacților direcți”, a mai precizat Ministerul Sănătății.

Acesta este al doilea caz de variola maimuței diagnosticat în România. Luni, a fost confirmat primul caz de variola maimuței din România, la un bărbat în vârstă de 26 de ani din București.

”Acesta a fost diagnosticat în cursul zilei de astăzi (luni – n.r.) în urma investigațiilor de laborator. Boala a debutat în urmă cu 4 zile iar pacientul s-a prezentat la spital în cursul nopții precedente. Starea bărbatului este bună”, a transmis Ministerul Sănătății.

Potrivit sursei citate, pacientul primește tratament simptomatic și se află în izolare.

”În acest moment, nu avem informaţii privind o legătură între cele 2 cazuri. Anchetele epidemiologice sunt în desfăşurare”, au mai transmis reprezentanţii Ministerului Sănătăţii.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.