Ministerul Sănătății va achiziționa 25.000 de doze suplimentare de vaccin gripal; vaccinarea continuă

Până acum, în România, s-au înregistrat 5.820 de cazuri de gripă și 35 de decese în urma complicațiilor infecției cu virusuri gripale. Datele au fost prezentate de Sorina Pintea, ministrul sănătății, într-o conferință de presă. Totodată, aceasta a sfătuit populația să meargă la medicul de familie, în cazul în care prezintă semne și simptome de infecții respiratorii, și nu la unitățile de primire urgențe.

Sorina Pintea a declarat că au fost trimis instrucțiuni de la Ministerul Sănătății către direcțiile de sănătate publică, în privința măsurilor ce trebuie luate pentru această perioadă.

Prof. dr. Adrian Streinu-Cercel, managerul Institutului Național de Boli Infecțioase „Prof. dr. Matei Balș” București, prezent la conferința de presă, a vorbit despre tratamentul cu medicamente antivirale. Astfel, acesta trebuie început la pacienții cu gripă confirmată, imediat după internare, în cazul în care tabloul clinic necesită tratament. În plus, tratamentul cu antivirale ar trebui instituit și la contacții pacienților cu gripă confirmată.

Sorina Pintea a dat asigurări că Ministerul Sănătății va achiziționa încă 25.000 de doze de vaccin gripal, suplimentar față de cele 1.300.000 de doze deja achiziționate și, în marea lor majoritate, deja administrate populației la risc.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.