Ministerul Sănătății va avea un secretar de stat în plus și mai multe posturi. Proiectul de Hotărâre, în transparență decizională

Ministerul Sănătății

Ministerul Sănătății propune creșterea numărului de secretari de stat și a numărului de posturi din instituție. Astfel, instituția va avea șase secretari de stat și un număr maxim de 453 de posturi, exclusiv demnitarii și posturile aferente cabinetului ministrului.

Măsura este prevăzută într-un proiect de Hotărâre pentru modificarea Hotărârii Guvernului nr. 144/2010 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Sănătăţii, publicat în transparență decizională.

Noul secretar de stat urmează să se ocupe de implementarea proiectelor din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

”Pentru îmbunătățirea activităţii la nivelul Ministerului Sănătății, în vederea îndeplinirii funcțiilor şi atribuțiilor în condiții optime şi eficiente, precum și a unei mai bune coordonări a sarcinilor suplimentare ale ministerului legate de PNRR și ANDIS, prin proiectul de hotărâre a Guvernului se propune suplimentarea numărului de secretari de stat din cadrul ministerului. Având în vedere complexitatea și atribuțiile specifice ale structurii nou înființate, Direcția de implementare și monitorizare a PNRR, în vederea realizării obiectivelor și scopului acestei structuri, astfel încât să fie implementate reformele specifice domeniului sănătate, înfiinţarea Agenției Naționale pentru Dezvoltarea Infrastructurii în Sănătate, organ de specialitate al administrației publice centrale în domeniul sănătății, care va avea drept rol principal dezvoltarea infrastructurii de sănătate, se impune suplimentarea numărului de secretari de stat din cadrul ministerului cu un secretar de stat. De asemenea, este necesară și suplimentarea numărului total de posturi din cadrul ministerului cu patru posturi, aferente cabinetului secretarului de stat”, se arată în Nota de fundamentare a proiectului.

Vă prezentăm textul Proiectului de Hotărâre:

HOTĂRÂRE pentru modificarea Hotărârii Guvernului nr. 144/2010 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Sănătăţii

În temeiul art. 108 din Constituţia României, republicată, Guvernul României adoptă prezenta hotărâre.

Articol unic – Hotărârea Guvernului nr. 144/2010 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Sănătăţii, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 139 din 2 martie 2010, cu modificările şi completările ulterioare, se modifică după cum urmează:

1. La articolul 7, alineatul (5) se modifică și va avea următorul cuprins:

”(5) În îndeplinirea atribuţiilor sale, ministrul sănătăţii este ajutat de 6 secretari de stat, de un secretar general şi de 2 secretari generali adjuncţi.”

2. Anexa nr. 1 se modifică şi se înlocuiește cu anexa la prezenta hotărâre.

3. La articolul 13, alineatul (3) se modifică și va avea următorul cuprins:

”(3) Numărul maxim de posturi este de 453, exclusiv demnitarii și posturile aferente cabinetului ministrului.”

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.