Ministerul Sănătății va elabora o strategie națională pentru pacienții cu arsuri

Ministerul Sănătății va elabora o strategie națională pentru pacienții cu arsuri. Astăzi, a fost organizată o primă întâlnire a grupului de lucru care s-a constituit la nivelul Ministerului Sănătății pentru problematica pacienților cu arsuri. Din grupul de lucru fac parte reprezentanți ai Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, reprezentanți ai pacienților, specialiști în domeniu, toți cei care sunt implicați în asigurarea asistenței medicale pentru pacienții cu arsuri- managerii unităților cu cu paturi de arși, șefi de secție, dar și cu transportul acestora- reprezentanți ai serviciilor de ambulanță, reprezentanți DSU.
“În România, ne confruntăm cu un număr mare de pacienți cu arsură, iar problematica acestui tip de pacient este una complexă, nu numai de natură medicală. Pentru noi este importantă calitatea vieții pacientului și vrem să punem la punct o strategie pe termen mediu pentru asigurarea asistenței medicale la standarde europene pentru acești pacienți. Am chemat alături de noi atât reprezentanții pacienților, cât și pe cei care sunt implicați, zilnic, în tratarea acestora și am discutat despre problemele existente în ceea ce privește transportul, resursa umană și infrastuctura din domeniu” , a spus Horațiu Moldovan, secretar de stat.
În prima ședință de lucru a fost stabilită metodologia de lucru, dar și aspecte privind situația actuală a pacienților cu arsuri.

 

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.