Ministerul Sănătății va înființa „Colectivul de lucru Arsuri”

Ministerul Sănătății a lansat în transparență decizională Ordinul pentru modificarea Ordinului ministrului sănătăţii nr. 1419 din 12 decembrie 2017 privind aprobarea modului de administrare, finanţare şi implementare a acţiunilor prioritare pentru tratamentul pacienților cu arsuri.

Astfel, potrivit proiectului de Ordin, „în vederea coordonării din punct de vedere ştiinţific şi metodologic la nivel naţional a AP-ARSURI, pentru anii 2021 – 2024, se constituie un colectiv de lucru format din specialişti în chirurgie plastică, estetică și microchirurgie reconstructivă, denumit CL-ARSURI, în conformitate cu prevederile art. 15 din Hotărârea Guvernului nr. 144/2010 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Sănătăţii, cu modificările şi completările ulterioare”.

Colectivul de lucru (CL) ar urma să fie alcătuit din un preşedinte, un vicepreşedinte şi patru membri, potrivit proiectului de Ordin al MS.

De asemenea, componenţa colectivului de lucru ar urma să fie aprobată prin ordin al ministrului sănătăţii, pe baza propunerilor înaintate de către Comisia de chirurgie plastică, estetică și microchirurgie reconstructivă a Ministerului Sănătății.

În proiectul de ordin se mai arată că secretarul de stat care are în coordonare acțiuni prioritare (AP)-ARSURI şi şeful Serviciului medicină de urgenţă al Ministerului Sănătăţii sunt invitaţi permanenţi ai CL-ARSURI.

„Serviciul medicină de urgenţă cuprinde în sfera de activitate atribuţii legate de acţiunile prioritare (A.P.) privind pacientul critic. Printre acestea se numără şi A.P.-ARSURI reglementată prin Ordinul ministrului sănătăţii nr 1419/2017 privind aprobarea modului de administrare, finanţare şi implementare a acţiunilor prioritare pentru tratamentul pacienților cu arsuri. Din punct de vedere ştiinţific şi metodologic, la nivel naţional, AP-ARSURI este coordonată de către un Colectiv de lucru format din specialişti în specialitatea chirurgie plastică, estetică și microchirurgie reconstructivă, denumit CL-ARSURI, constituit în conformitate cu prevederile art. 15 din Hotărârea Guvernului nr. 144/2010 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Sănătăţii, cu modificările şi completările ulterioare. Având în vedere că perioada 2017– 2019 pentru care a fost constituit CL-ARSURI nu mai este de actualitate, se impune constituirea unui nou CL-ARSURI, pentru perioada 2021 – 2024, datorită faptului că activitatea de coordonare ştiinţifică şi metodologică la nivel naţional este continuă. Precizăm că nominalizarea CL-ARSURI se va realiza de către Comisia de chirurgie plastică, estetică și microchirurgie reconstructivă a Ministerului Sănătății”, se arată în referatul de aprobare al Ordinului.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.