Ministerul Sănătății vrea măsuri împotriva dispozitivelor cu tutun încălzit

Ministerul Sănătății plănuiește o serie de măsuri împotriva dispozitivelor pentru fumat cu tutun încălzit. Limitarea publicității este una dintre acestea. Iar pe site-ul ministerului ar putea apărea informații cu privire la pericolele la care se expun cei care folosesc astfel dispozitive.

“Am înființat în cadrul Ministerului Sănătății o subcomisie în cadrul Comisiei de Toxicologie și Toxicodependență, care analizează împreună cu alți specialiști posibilitatea de a publica pe site-ul Ministerului Sănătății informări publice privitoare la riscurile pe care și le asumă fumând cu aceste dispozitive. (…) Pe de altă parte avem în vedere măsuri pe care să le luăm privitoare la limitarea publicității pentru aceste dispozitive. (…) Dacă în cazul tutunului simplu știm că urmările apar pe termen lung, știm ce se întâmplă, se pare că în cazul acestor dispozitive cu tutun reîncălzit pot apărea efecte grave pe termen scurt. De aceea și chestiunea cu publicitatea o vom grăbi, iar ceea ce face subcomisia va fi vizibil pe site, astfel încât să atragem atenția asupra consumului acestor dispozitive”, a declarat Sorina Pintea

Ministrul Sănătății a anunanșat și că “pe cât de repede”, în cadrul  unităţilor de primiri urgenţe va exista un formular pe care îl vor completa medicii când primesc pacienţi care inhalează substanţe toxice.

“Acel formular va permite medicilor ca atunci când se prezintă cineva în UPU cu această simptomatologie să poată să anunțe”, a spus Sorina Pintea.

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.