Miniștrii sănătății din Uniunea Europeană au adoptat Recomandarea Consiliului UE cu privire la vaccinare

Miniștrii sănătății din Uniunea Europeană au adoptat vineri, 7 decembrie, Recomandarea Consiliului Uniunii Europene privind bolile prevenibile prin vaccinare.

Recomandarea urmărește trei direcții principale: reducerea ezitări la vaccinare și îmbunătățirea acoperirii vaccinale, politici de imunizare sustenabile și coordonate în UE, respectiv o contribuție a Uniunii Europene la sănătatea globală. În documentul elaborat de Consiliul UE se pune accentul pe țintirea și acoperirea mai bună a grupurilor vulnerabile, pe întărirea pregătirii în imunizare în curricula medicală și pe utilizarea de acțiuni sinergice cu tehnologiile digitale și eHealth pentru înființarea de dosare electronice de vaccinare pentru toți cetățenii UE.

Vytenis Andriukaitis, comisarul european pentru sănătate și siguranță alimentară, a adresat un mesaj către toate statele membre UE să implementeze recomandările Consiliului, pentru care deja și-au exprimat acordul. De asemenea, medicul lituanian a anunțat că va lansa anul viitor o Coaliție a Vaccinării, care se va adăuga și celorlalte proiecte europene pe această temă. Comisia va crea un portal european de informare cu privire la vaccinare, care să furnizeze online dovezi obiective, transparente și la zi în privința beneficiilor și siguranței vaccinurilor.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.