Ministrul Alexandru Rafila: Am crescut cu 22% finanțarea medicinei de familie. Este o creștere fără precedent

Ministrul Sănătății, prof. dr. Alexandru Rafila, a declarat luni că medicina de familie a beneficiat de o creștere a finanțării, o ”creștere fără precedent”, tocmai pentru a veni în sprijinul acestei categorii profesionale.

”Noi am făcut un pas extrem de important. Sper ca medicii de familie să îl aprecieze și să încerce să răspundă acestui lucru în mod pozitiv. Am crescut cu 22% finanțarea medicinei de familie. Este o creștere fără precedent tocmai ca să ne arătăm interesul și să venim în sprijinul acestei categorii profesionale. Împreună cred că putem găsi soluții încât oamenii să aibă acces mai mare la servicii de sănătate”, a declarat ministrul în cadrul unei conferințe de presă susținute la Ploiești.

Ministrul a mai precizat că medicina de familie trebuie să fie partea care realizează servicii medicale preventive, dar și o bună parte din cele preventive. Acest lucru ar duce, potrivit ministrului Sănătății, la scăderea presiunii pe sistemul spitalicesc.

”Medicina de familie trebuie să ofere într-adevăr servicii de sănătate și medicii de familie trebuie să reprezinte atât partea care realizează serviciile medicale preventive, cât și o bună parte din cele curative, încât presiunea pe sistemul medical spitalicesc să fie mai mică. Lucrul acesta se întâmplă în toată lumea. Duce la ani de viață sănătoasă dacă se face într-adevăr prevenție, screening pentru diverse afecțiuni, pe de o parte. Iar pe de altă parte, funcționarea și finanțarea sistemului de asistență medicală spitalicească”, a mai adăugat ministrul Rafila.

 

 

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.