Ministrul Cîmpeanu, despre ziua de referință a fiecărei săptămâni pentru scenariul de săptămâna următoare

Ministrul Sorin Cîmpeanu a declarat vineri că ziua de referință a fiecărei săptămâni pentru scenariul de săptămâna următoare în ceea ce privește modalitatea de desfășurare a cursurilor este ziua de joi.

”Ziua de referință va fi ziua de joi a fiecărei săptămâni pentru scenariul de săptămâna următoare, iar din perspectiva educației vă pot spune că săptămână nu se va fragmenta, ce se va lucra pe prezență fizică toată săptămâna sau, dacă se va ajunge în situația în care din cauza depășirii gradului de 75% a paturilor se va trece în online, acel online va fi pentru toată săptămâna. Și noi am susținut că dacă am fi păstrat 75% la intrarea în online și 75% la ieșirea din online am fi ajuns exact în situația precizaăa de domnul ministru (ministrul Sănătății, prof. dr. Alexandru Rafila – n.r.) ne-am fi jucat cu școala închis deschis, ceea ce este inadmisibil”, a declarat ministrul educației Sorin Cîmpeanu  în cadrul unei conferinţe de presă comune susţinute alături de ministrul Sănătății, prof. dr. Alexandru Rafila, pe tema noului ordin comun Ministerul Educaţiei – Ministerul Sănătăţii privind siguranţa sanitară în mediul şcolar.

Întrebat în cât timp se poate ajunge în sistemul de învățământ online, ministrul a declarat: ”Nu pot să vă spun acest lucru dar întrebarea completa dumneavoastră ar fi fost în care județ? Vedeți că sunt diferențe mari de exemplu în București avem 16 la sută iar în Suceava 34. Schimbarea ar putea fi influențată de gradul de vaccinare în județul respectiv, nu știu dacă este o coincidență sau nu dar în jud. Suceava are cea mai mică acoperire vaccin alea din țară, și are în același timp și cel mai mare grad de ocupare a paturilor din spital. În mod evident de evoluțiile diferă de la județ la județ, întrebarea la care vreau să răspund fără să fie pusă se referă la și închiderea școlilor într-o localitate. Nu putem să lucrăm pe localități, lucrăm cu județe pentru că nu putem să raportăm populația dintr-o localitate pentru că nu are asistență medicală ca să pot să fac calculul acesta localitate cu localitate. Mai ales București și Ilfov care sunt o aglomerație urbană, majoritatea celor care locuiesc în Ilfov lucrează în București, de ce clar că această entitate trebuie reglementată și măsurată unitar.”

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.