Ministrul Ciucă: Refacerea schemei de personal, cea mai grea etapă în relansarea Institutului ”Cantacuzino”

Ministrul Apărării Naţionale (MapN), Nicolae Ciucă, a declarat joi, în cadrul ceremoniei prin care s-a marcat împlinirea a 100 de ani de la înființarea Institutului ”Cantacuzino”, că cea mai grea etapă în relansarea Institutului a fost refacerea schemei de personal.

Am reușit într-o perioadă scurtă de timp să oprim declinul Institutului și să ne preocupăm de identificarea metodelor prin care să relansăm dezvoltarea sa pentru a relua activitățile de cercetare și de realizare a produselor pentru care acesta era renumit. Prima etapă a fost și cea mai dificilă, aceea a identificării specialiștilor în domeniu și a refacerii schemei de personal a Institutului, urmată de etapa de refacere a infrastructurii administrative și de producție”, a declarat ministrul Ciucă.

Oficialul a mai precizat că fondurile pentru relansarea Institutului și pentru susținerea activității specialiștilor de aici provin din  cele două procente din PIB alocate anual Apărării.

”Din cele două procente alocate anual Apărării, conform acordului politic național semnat la inițiativa președintelui României, am găsit fonduri pentru relansarea activității Institutului, am găsit fonduri pentru cercetare și în contextul actual pentru implicarea specialiștilor de aici în lupta împotriva pandemiei care ne-a afectat atât de mult viațile. Investiția noastră a dat roade mai devreme decât ne așteptam. Echipele de specialiști de aici, de la Cantacuzino, s-au implicat exemplar pentru combaterea acestei necruțătoare boli, fiind în același timp centru de testare RT-PCR, centru de vaccinare și centru național de stocare pentru vaccinuri împotriva COVID-19. Institutul Cantacuzino este astăzi depozitarul tuturor tipurilor de vaccinuri împotriva COVID-19, fiind o verigă de bază în sprijinul logistic esențial pe care Ministerul Apărării Naționale îl acordă campaniei naționale de vaccinare”, a mai spus ministrul MApN.

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.