Ministrul Educației: Aproape 50% dintre profesorii din învățământul preuniversitar vor să se vaccineze

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a precizat, miercuri seară, la un post de telviziune, că aproape 50% dintre profesorii din învățământul preuniversitar au declarat până acum că vor să se vaccineze împotriva COVID-19. Ministrul a subliniat că vaccinarea este una dintre măsurile importante de care ar depinde redeschiderea școlilor la data de 8 februarie.

‘În primul rând, mă bucur că s-a înțeles că vaccinarea personalului din învățământ trebuie să fie prioritară. În momentul de față este prioritară. Am lansat o întrebare cu privire la disponibilitatea de vaccinare, așteptăm răspunsul final în data de 15 ianuarie, după-amiază. Aproape 50% din personalul din învățământul preuniversitar dorește vaccinare. Aproape. Și deja sistemul universitar a ajuns la 60%, excluzând cadrele didactice care sunt și medici și care s-au vaccinat deja”, a spus Sorin Cîmpeanu.

La începutul săptămânii, referitor la deschiderea școlilor, ministrul Educației preciza că nu este exclus niciun scenariu. Sorin Cîmpeanu a explicat că decizia reluării cursurilor din 8 februarie în format fizic va fi luată la sfârșitul lunii ianuarie.

 

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.