Ministrul Educației, despre scenariile de suspendare a cursurilor, la apariția unui caz de infectare

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a explicat, în cadrul unei conferințe de presă comune cu Ministrul Sănătății, care sunt scenariile în care cursurile se suspendă.

Astfel, ministrul a spus că în cazul grădinițelor și al învățământului primar, la apariția primului caz de copil pozitivat,  cursurile se suspendă pentru 14 zile.

Și asta în timp ce pentru învățământul gimnazial și liceal, ministrul a spus că la apariția primului caz se va declanșa o anchetă epidemiologică, se recomandă și testarea, și vor fi analizate măsurile fie de suspendare în urma concluziei DSP, încă de la apariția primului caz, fie se continuă cursurile până la apariția celui de-al doilea caz.

” Din păcate trebuie să avem în vedere și aceste scenarii (n.r. de suspendare a cursurilor). Grădiniță și învățământ primar la apariția primului caz de copil pozitivat, se suspendă cursurile pentru 14 zile. În Ordinul de ministru sunt redate și toate celelalte etape care trebuie parcurse. În învățământul gimnazial și liceal, la apariția primului caz se va declanșa o anchetă epidemiologică, se recomandă și testarea, și vor fi analizate măsurile: fie se suspendă în urma concluziei DSP, încă de la apariția primului caz, fie nu este necesară suspendarea, se iau alte măsuri și se continuă până la apariția celui de-al doilea caz. La apariția celui de-al doilea caz, sigur se suspendă activitatea pentru 14 zile”, a declarat ministrul Educației.

 

 

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.