Ministrul Educației, despre scenariile luate în calcul la o incidență mai mare de 6 la mia de locuitori: Avem două ipoteze

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a explicat că autoritățile analizează două scenarii pentru desfășurarea activității didactice în eventualitatea în care o localitate trece de pragul de infectare de 6 la mia de locuitori. Un scenariu ar fi ca toți elevii să treacă în online. Celălalt scenariu este unul hibrid, în care merg la cursuri cu prezență fizică doar cei care sunt vaccinați.

Ministrul a menționat că primul scenariu a fost cel agreat de Consiliul Național de Elevilor, spunând totodată că rămâne de văzut ce se va întâmpla cu creșele și grădinițele în această situație. În plus, există și elevi de școală care nu sunt eligibili pentru vaccinare, având în vedere că serul este disponibil doar pentru persoane cu vârste de cel puțin 12 ani.

„Peste 6 la mie, avem două ipoteze. Una care nu diferenţiază între vaccinaţi şi nevaccinaţi: merg toţi în online. Consiliul Naţional al Elevilor a solicitat această măsură – online, pentru că scenariul hibrid este unul care a generat pierderi foarte mari. Scenariul hibrid ar face dificile recuperările din această perioadă”, a declarat ministrul Educației, marți, în videoconferința premierului cu prefecții.

„Prin consultări cu doamna ministru Mihăilă și cu reprezentanții CNSU și INSP vom vedea care este ipoteza pe care o să o propunem prim-ministrului și care să fie anunțată după aprobarea la nivel CNSU, printr-un ordin de ministru, pentru care ne-am asumat public termenul 1-3 septembrie, dar constat că există o nerăbdare. (…) Am putea merge pe două scenarii: până la 6 la mie, prezență integrală, cu respectarea tuturor regulilor, și peste 6 la mie, online integral”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

„Va trebui să vedem peste 6 la mie ce facem cu creşele şi grădiniţele”, a adăugat ministrul Educației.

 

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.