Ministrul Educaţiei: Problema testării pentru coronavirus în şcoli va fi rezolvată extrem de rapid

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a transmis că problema testării în şcoli va fi rezolvată „extrem de rapid”, prin asigurarea personalului medical necesar, dar şi a testelor non-invazive.

Precizările au fost făcute în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la finalul întrunirii Comisiei pentru Dialog Social, la sediul Ministerului Educaţiei.

„Îndemn în permanenţă la prudenţă, la respectarea tuturor regulilor, în condiţiile în care niciunul dintre noi nu putem garanta pentru alţii respectarea acestor reguli. Alături de vaccinare, testarea este un aspect absolut esenţial în şcoli şi sunt absolut convins că problema testării în şcoli va fi rezolvată extrem de rapid. După ce a trenat vreme de şase săptămâni, vă declar că sunt convins că această problemă va fi soluţionată foarte rapid. În sensul în care să fie eliminată această problemă a lipsei de personal medical în şcoli, în sensul în care să fie teste non-invazive, mai uşor de acceptat de către părinţi”, a declarat ministrul.

Sorin Cîmpeanu a arătat că testarea este „un element de bază pentru siguranţa în şcoli” în state precum Austria, Germania sau Franţa, unde sunt folosite teste non-invazive.

„Îmi exprim convingerea că după şase săptămâni de stagnare, în care am utilizat 19.000 de teste din 1.150.000 de teste, convingerea mea este că această problemă va fi soluţionată rapid. Alături de vaccinarea cadrelor didactice, care a depăşit deja 50% – vaccinarea personalului din învăţământ a depăşit 40% -, testarea este un element foarte important”, a spus el.

Ministrul a menţionat că numărul mediu al infectărilor în rândul elevilor şi al personalului didactic se menţine la aceleaşi valori, cu excepţia începutului acestei săptămâni.

„A fost îngrijorător numărul infectărilor de la începutul săptămânii, din ziua de luni. Mai apoi, în zilele următoare am avut un număr de infectări exact în media ultimelor săptămâni, respectiv în jur de 20 de infectări în rândul elevilor şi 30 de infectări în rândul personalului didactic, la nivelul întregii ţări, număr mediu zilnic. Într-adevăr, ziua de luni ne-a dat semnale de îngrijorare pentru că a fost număr peste media zilnică. Zilele următoare s-a revenit la media zilnică”, a mai spus el.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.