Ministrul Educației: Vom debloca în scurt timp formularele prin care părinții își pot exprima intenția de vaccinare a elevilor

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a declarat, luni seară, că vor fi deblocate în scurt timp formularele prin care părinții își pot da acordul pentru vaccinarea anti-COVID a elevilor, precizând că „nu există o obligativitate” în acest sens. În prezent, procedura trenează din cauză că școlile nu sunt autorizate să prelucreze date cu caracter personal în domeniul medical.

„Am încercat tot posibilul și vom încerca în continuare cu multă perseverență să facem cunoscute informații reale despre riscurile și avantajele vaccinării. Plecăm de la premisa că riscul nu poate fi eliminat complet, dar beneficiile sunt mult mai mari decât posibilele dezavantaje. Vom continua această campanie de informare, vom susține și vom debloca în scurt timp acele formulare prin care părinții își pot manifesta intenția de vaccinare – nu există o obligativitate”, a declarat ministrul Educației, la un post de televiziune.

Formularele vor ajuta autoritățile să vină în întâmpinarea celor care doresc să se vaccineze și care au acordul expres și informat al părinților, a explicat Sorin Cîmpeanu.

„Sunt formulare prin care părinții își pot – și nu sunt obligați – să își exprime răspunsul într-una din cele trei variante (de acord; nu sunt de acord; sunt indecis), dar aceste formulare cu privire la intenția de vaccinare ne vor ajuta să venim în întâmpinarea celor care doresc să se vaccineze și care au acordul expres și informat al părinților pentru ca împreună cu CNCAV și cu DSP să putem organiza echipe mobile de vaccinare în școli pentru a veni în sprijinul acelora care doresc să se vaccineze și își exprimă acordul. Nu punem în niciun fel în dezavantaj pe cei care nu doresc sau cei care sunt indeciși, dar vrem să venim în întâmpinarea dorinței celor care vor să se vaccineze”, a explicat ministrul Educației.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.