Ministrul Fondurilor Europene: 346 de milioane de euro din fonduri UE pentru programe de screening și de formare în domeniul Sănătății

România a accesat fonduri europene în valoare de 346 de milioane de euro pentru șapte programe de screening și 42 de proiecte pentru cursuri, instruire și formare în domeniul Sănătății, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Roxana Mînzatu, într-un interviu acordat RoHealth Review.

” Avem astăzi proiecte în valoare de 346 de milioane de euro pe ceea ce înseamnă formări, cursuri, instruiri pentru medici și asistente și pentru ceea ce înseamnă programe de screening, deci analize, testări gratuite și diagnostic precoce. Pe cancer de col uterin, hepatite, cancer mamar, cancer colorectal, TBC, HIV/SIDA. Avem pe partea de screening, acolo unde sunt programe mari, șapte programe mari în derulare. Iar în ceea ce privește cursuri, instruire și formare sunt 42 de proiecte, 42 de institute, spitale, este și Primăria Municipiului București, sunt diverse entități care au accesat fonduri ca să instruiască, în toată țara, asistente și medici pe diverse domenii”, a spus oficialul, care găzduiește un eveniment de informare privind activitatea ministerului pe care îl conduce.

 

Campanie de informare a Ministerului Fondurilor Europene

 

”Evenimentul de astăzi este debutul unei campanii de informare pe care Ministerul Fondurilor Europene o va realiza cu privire la ceea ce facem pentru români cu fondurile europene (…). Astăzi discutăm despre investițiile din fondul social european, deci pe partea socială, pe zona de Sănătate. Practic ne întâlnim cu beneficiari – institute medicale, spitale – care au accesat fonduri pentru a forma asistente, medici, pe diverse patologii – dar și cu institute medicale care au început derularea unor programe foarte ample de prevenție. Vorbim aici de screening, adică analize, teste gratuite, diagnostic timpuriu, pe diverse patologii. Caravana pe zona TBC este deja activă, alte patologii vor fi, cumva, vizibile începând de anul viitor. Încercăm să arătăm că folosim banii europeni exact acolo unde e nevoia mai mare. Ne referim la populația adultă, populația aptă de muncă, populația care trebuie să fie sănătoasă pentru a putea lucra și care, de multe ori, este afectată de multe patologii și este scoasă din câmpul muncii”, a afirmat ministrul.

Ea și-a luat angajamentul să depună eforturi pentru fonduri europene în acest sens să fie disponibile și în următorul cadru financiar multianual.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.