Ministrul Fondurilor Europene: Fondurile UE au fost orientate, în ultima perioadă, tot mai mult spre investiții în spitale

Fondurile europene în România au fost orientate în ultima perioadă, tot mai mult, în tot ceea ce înseamnă investiții în spitale. Este asigurarea oferită de ministrul Fondurilor Europene, Roxana Mînzatu, în deschiderea primei ediții a Forumului Național al Spitalelor.

Ea a precizat că banii europeni au mers, în special, către îngrijirea medicală în Ambulatorii și către Unitățile de Primiri Urgențe.

Astfel, până pe 30 mai 2019 au fost semnate contracte de 840 de milioane de lei pentru modernizarea UPU. Oficialul a atras atenția că multe dintre contracte sunt în curs, pentru că au fost semnate primăvara aceasta.

În ceea ce privește Ambulatoriile, au fost semnate contracte în valoare de 692 de milioane de lei până la sfârșitul lunii trecute.

Ministrul a amintit și că 69 de spitale județene și orășenești au primit fonduri europene pentru reablitare energetică.

Ea a pledat pentru mai multe investiții în cercetare.

“Ministerul Fondurilor Europene și Ministerul Dezvoltării (…) vă suntem parteneri”, le-a promis ea reprezentanților spitalelor care participă la forum.

Oficialul a subliniat că, prin Programul Operaţional Capital Uman au fost finanţate peste 50 de proiecte, cu o valoare totală de 350 milioane euro, în domeniul sănătăţii.

„Prin Programul Operaţional Capital Uman am reuşit să finanţăm, să lansăm mai multe proiecte naţionale…Sunt peste 50 de proiecte, cu o valoare totală de 350 milioane euro, care vizează, în două etape, formarea medicilor şi realizarea de proceduri pentru screening şi apoi activitatea propriu zisă de screening şi diagnosticare precoce pe diverse patologii, afecţiuni care sunt în România foarte recurente, de la boli oncologice, şi avem proiecte pe zona cancerului mamar şi a cancerului de col uterin, până la bolile hepatice, tuberculoză. Sunt programe care se întâmplă şi se vor întâmpla şi în anii următori cu bani europeni,” a explicat ministrul Fondurilor Europene.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.