Ministrul german al Sănătăţii: Dacă lăsăm garda jos în faţa coronavirusului, acesta se răspândeşte din nou foarte repede

Ministrul german al Sănătăţii Jens Spahn a subliniat, miercuri, că noul tip de coronavirus constituie în continuare un risc, după ce landul Renania de Nord-Westfalia din vestul Germaniei a reintrodus carantina în două districte în urma descoperirii unui focar la un abator, informează Reuters.

Guetersloh şi oraşul vecin Warendorf au devenit primele zone din Germania unde au fost reimpuse din nou măsuri de izolare, după ce acestea au fost ridicate gradual de la sfârşitul lui aprilie.

„Vedem că dacă lăsăm garda jos în faţa coronavirusului, acesta se răspândeşte din nou foarte, foarte repede. Vedem aceasta nu doar în Guetersloh, ci şi în Goettingen, în Leer, în Bremen, precum şi la biserici şi la sărbătorile de familie”, a spus Spahn la postul german ARD.

„De aceea este important să continuăm să atragem atenţia asupra faptului că, în pofida faptului că numărul de contaminări a fost scăzut timp de multe săptămâni, virusul este încă acolo”, a subliniat ministrul german al sănătăţii, potrivit Reuters.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.