Ministrul interimar al Sănătății: Niciunul din vaccinurile aflate în centrele de vaccinare din România nu este expirat

Ministrul interimar al Sănătăţii, Cseke Attila, a declarat că în niciun centru de vaccinare din România nu sunt vaccinuri împotriva COVID-19 expirate.

„Nu sunt vaccinuri expirate care să fie distribuite la centrele de vaccinare, niciunul din vaccinurile aflate în centrele de vaccinare din România, indiferent despre ce centru vorbim, în orice colţ al ţării, niciunul nu este expirat, astfel încât siguranţa din acest punct de vedere este categoric garantată”, a declarat Cseke Attila, joi seară, la un post de televiziune.

Ministrul a explicat şi motivul pentru care România a declanşat  Mecanismul european.

„Avem declanşat Mecanismul european pe concentratoare de oxigen şi am primit deja 200 din partea Mecanismului eurpopean şi încă 50 din partea Poloniei şi mulţumim statului polonez. Şi am cerut acest medicament, Tocilizumabum, care din ceea ce am constatat în ultimele două săptămâni, e o lipsă la nivel mondial. Tot săptămâna viitoare, cu ajutorul firmei producătoare, vom puteam cumpăra 1.000 de doze de 400 mg, care sunt mai mari. Acest medicament este necesar în forma cea mai severă a bolii. Remdesivir, care este pentru forme medii, avem aproape 20.000 de flacoane şi ieri şi alaltăieri am distribuit, ceea ce cer spitalele, putem să facem. Mâine (n.r. vineri) încheiem un nou contract cu producătorul. Din punctul meu de vedere nu o să avem probleme cu Remdesivir. Guvernul a alocat resursele financiare, avem partea financiară semnalată. Ceea ce am semnalat comisarului european a fost accesul la Tocilizumabum, respectiv anticorpii monoclonali. Dacă reuşim să aducem mai mulţi, putem să reducem presiunea de pe spitale şi să îi apărăm pe cetăţeni”, a declarat Cseke Attila.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.