Ministrul interimar al Sănătăţii: Primii pacienţi vor fi transferaţi marţi seara la Spitalul modular de la Pipera

Cseke Attila

Primii pacienţi infectaţi cu SARS-CoV-2 vor fi transferaţi marţi seara la Spitalul modular de la Pipera, a anunţat ministrul interimar al Sănătăţii, Cseke Attila.

El a spus că infrastructura este pregătită, iar personalul medical va fi asigurat de Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale „Dr. Victor Babeş”.

„Infrastructura este pregătită, personalul medical va fi asigurat de la Spitalul Babeş, respectiv în continuare vom face detaşări. Astă seară începe transferul primilor pacienţi pe Spitalul modular din Pipera, urmând să lucrăm zilele următoare pentru operaţionalizarea în continuare a restului de paturi. Mai avem 100 de concentratoare de oxigen. (…) Am avut o discuţie cu domnul primar general al Capitalei şi astăzi în şedinţa CGMB vor fi, din câte înţeleg, două proiecte de hotărâri de consiliu local care vor sprijini această operaţionalizare în continuare, inclusiv o rectificare bugetară în sensul acoperirii unor cheltuieli necesare pentru acest spital”, a afirmat demnitarul.

Potrivit acestuia, la Spitalul modular de la Pipera vor fi aduşi pacienţi care au fost deja evaluaţi medical.

„Vorbim de pacienţi care sunt deja evaluaţi din punct de vedere medical. Adică nu cei care încă nu au fost evaluaţi. Este vorba de pacienţi evaluaţi, inclusiv din punct de vedere al radiografiei. Ei vin în momentul în care ştim că au nevoie de internare, în sensul în care au nevoie de oxigen. Vor veni aceşti pacienţi, nu cei care nu au nevoie de oxigen, pentru că spitalul în principal se bazează pe această formă necesară cu oxigen”, a susţinut Cseke Attila.

Ministrul interimar al Sănătăţii a afirmat că până vineri vor fi operaţionalizate încă 7 paturi de terapie intensivă şi alte zece paturi de terapie acută la Spitalul Colentina.

„Până vineri vom deschide la Spitalul Colentina încă 7 paturi de terapie intensivă, respectiv încă zece paturi pe terapie acută”, a precizat el.

 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.