Ministrul MAI, Lucian Bode: Scopul nostru este să scădem presiunea pe ATI și să trecem peste această perioadă

sursa foto: Lucian Bode/ Facebook

 

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a declarat luni dimineață că se dorește o scădere a presiunii pe secțiile de ATI COVID, depunându-se astfel toate eforturile în acest sens.

Totodată, oficialul a mai precizat că presiunea pe secțiile ATI COVID a început să scadă. Potrivit ministrului Bode, de la 1.531 de paturi ATI COVID ocupate în weekend numărul lor a scăzut undeva 1.520.

”Astăzi (luni – n.r.) avem toate cele 20 de paturi ATI de la Spitalul Foișor ocupate. Avem toate cele aproape 90 de paturi cu oxigen ocupate. Și ceea ce este foarte îmbucurător este că de la 1.531 de paturi ATI ocupate în weekend numărul lor a scăzut undeva 1.520, deci presiunea pe ATI scade. Avem toate cele patru TIR-uri ATI în stare de funcționare și sunt distribuite la spitalele unde este nevoie. Îl vom trimite și pe cel de-al cincilea la Piatra Neamț zilele următoare. Așadar, scopul nostru este să scădem presiunea pe ATI și să trecem această perioadă în care, culmea, numărul cazurilor de îmbolnăviri scade, după un platou numărul lor scade, iar numărul celor care au avut nevoie de îngrijire la ATI a crescut”, a declarat ministrul Bode în cadrul unor declarații de la MAI.

Oficialul rămâne, însă, optimist și spune că atât numărul îmbolnăvirilor cât și a pacienților care necesita internare în ATI COVID vor scădea.

”Dar sunt convins că numărul va scădea, atât numărul de cazuri cât și numărul de persoane care au nevoie de ATI”, a mai spus Bode.

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.