Ministrul Raluca Turcan: Am constatat că există o diferență semnificativă între gradul de vaccinare anti-COVID în rândul personalului din centrele rezidențiale și cel al beneficiarilor

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, atrage atenția asupra unor diferențe majore între gradul de vaccinare anti-COVID-19 în rândul personalului din centrele rezidențiale și cel al beneficiarilor, spunând că acest aspect ar putea pune în pericol beneficiarii.

De exemplu, din numărul copiilor instituționalizați cu vârste de peste 16 ani, 88% sunt vaccinați. În ceea ce privește personalul din centrele pentru copii, gradul de vaccinare este de doar 54%.

”În ciuda accesului facil la vaccin, am constatat că există o diferență semnificativă între gradul de vaccinare în rândul personalului din centrele rezidențiale și cel al beneficiarilor. Și vorbim de angajați care intră în contact direct cu persoane care au probleme de sănătate, cum ar fi persoanele cu dizabilități și vârstnici, sau intră în contact cu copiii. Și, prin urmare, pot apărea situații în care persoane vulnerabile aflate în grija statului să fie puse în pericol exact de persoane care sunt plătite de stat pentru a le proteja. În cadrul serviciilor rezidențiale de exemplu adresate adulților cu dizabilități aflate în subordinea direcțiilor generale de asistență socială și protecția copilului, 90% dintre beneficiari sunt vaccinați în timp ce personalul vaccinat este de doar 57%. Din numărul copiilor instituționalizați cu vârste de peste 16 ani, 88% sunt vaccinați. În ceea ce privește personalul din centrele pentru copii, gradul de vaccinare fiind de 54%”, a declarat Raluca Turcan.

 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.