Ministrul Sănătăţii: 16.000 de persoane care au sosit în ţară au fost carantinate în acest week-end. Va fi suplimentat numărul angajaţilor DSP de la trecerea frontierei

Ministrul Sănătăţii, prof.dr. Alexandru Rafila, a declarat că un număr de 16.000 de persoane care au sosit în ţară au fost carantinate în acest week-end.

„Au fost 16.000 de persoane carantinate între 18 şi 19 decembrie. Totuşi, sunt extrem de mulţi, lucrul acesta îngreunează activitatea în punctele de frontieră. Trebuie să le mulţumesc tuturor colegilor de la Direcţiile de Sănătate Publică, mai ales cele din vestul ţării şi de pe Aeroportul Otopeni, fac eforturi extrem de mari şi pentru că sunt aşa multe persoane care fie nu sunt vaccinate, fie nu sunt testate la intrarea în ţară, lucrul ăsta îngreunează foarte mult traficul şi intrarea pe teritoriul naţional şi generează foarte multe decizii de intrare în carantină. Oamenii trebuie să înţeleagă că aşa cum respectă legislaţia ţărilor în care lucrează sau în care călătoresc în spaţiul Uniunii Europene, aceeaşi abordare trebuie să fie şi atunci când se întorc acasă”, a afirmat ministrul Sănătăţii, la un post de televiziune.

Ministrul Sănătăţii a mai spus că că va fi suplimentat numărul angajaţilor DSP din punctele de trecere a frontierei.

„Colegii de la Direcţiile de Sănătate Publică lucrează cu 25% din efectivul total al fiecărei Direcţii de Sănătate Publică în punctele de frontieră şi o să încercăm în cursul zilei de mâine, poimâine, să suplimentăm aceste efective, fie cu colegi de la alte Direcţii de Sănătate Publică, fie cu medici rezidenţi din universităţile şi facultăţile de medicină din zona frontierei de Vest”, a declarat Alexandru Rafila.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.