Ministrul Sănătății: 20 de milioane de comprimate de iodură de potasiu au fost deja distribuite la DSP-uri

medicamente

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunțat, miercuri, că 20 din cele 30 de milioane de comprimate de iodură de potasiu produse la Iaşi au fost deja distribuite DSP-urilor din țară, urmând ca până la sfârșitul săptămânii întreaga cantitate să ajungă în județe.

„Între timp, împreună cu CNAS facem o evaluare şi o catagrafie a persoanelor din grupe de vârste. O avem la nivel naţional şi judeţean, dar acuma mergem puţin mai în profunzime şi aşteptăm cifrele referitoare la numărul de persoane de pe lista fiecărui medic de familie, pentru că intenţionăm să găsim o formulă care să implice medicii de familie către distruibuirea acestor comprimate la pacienţii de pe propriile liste”, a spus Alexandru Rafila.

Campania de distribuire a comprimatelor de iodură de potasiu va fi dublată în perioada imediat următoare de o campanie de informare.

Aceasta ar urma să explice modul de utilizare a acestor comprimate, „care nu trebuie în niciun caz luate de către persoane decât în cazul unei recomandări exprese într-un anumit moment, în cazul unui incident nuclear”.

De asemenea, ministrul Sănătăţii a precizat că aceste recomandări vor conţine şi detalii despre modul de păstrare a acestor comprimate.

”Ele au o valabilitate de câţiva ani şi e bine să fie păstrate în condiţii corespunzătoare”, a mai declarat Alexandru Rafila.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.