Ministrul Sănătății a discutat cu Federația „Solidaritatea Sanitară”

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu,  a discutat, joi, cu reprezentanții sindicatului Federația „Solidaritatea Sanitară” din România.

În cadrul întâlnirii, au fost discutate, printre altele, teme de interes pentru gestionarea situației epidemiologice actuale precum îmbunătățirea campaniei de vaccinare și creșterea nivelului de imunizare în rândul personalului medical. La propunerea reprezentanților sindicatului va exista o colaborare pentru realizarea și implementarea unei campanii de vaccinare comune pentru cadrele medicale, țintite pe anumite zone, se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătăţii.

De asemenea, în urma discuțiilor avute, Ministerul Sănătății va demara procesul de elaborare a unor standarde de referință pentru utilizarea echipamentelor de protecție pentru personalul care lucrează în zonele ce deservesc pacienți cu COVID -19. Va fi stabilit și un normativ de personal pentru aceste arii, se arată în acelaşi comunicat.

De asemenea, Ministrul Sănătății a asigurat sindicaliștii că susține  reglementarea gărzilor suplimentare efectuate în scopul asigurării continuității activității medicale, dar și scoaterea posturilor la concurs din unitățile sanitare, precum și implementarea de măsuri în vederea eficientizării cheltuielilor în unitățile sanitare și profesionalizarea managementului unităților sanitare, potrivit aceleiaşi surse.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.