Ministrul sănătății a discutat despre reorganizare cu managerii spitalelor din Neamț

Pentru a face o analiză a activității spitalelor în conformitate cu proiectul tehnic al masterplanului, ministrul Sorina Pintea a avut o întâlnire cu managerii unităților sanitare și reprezentanții autorităților locale în județul Neamț, se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătății (MS).

Numărul redus al paturilor din spitale a ridicat ani la rând probleme. Ministrul sănătății afirmă însă că nu are în vedere tăierea numărului de paturi, ci, dimpotrivă, redistribuirea lor, pentru a ajunge în secțiile unde este mare nevoie.

„Anul acesta, Ministerul Sănătăţii a propus acelaşi număr de paturi ca acum trei ani şi care va fi valabil încă trei ani de zile. La unele spitale vom face redistribuiri, de la o secţie la alta. De exemplu, un spital are 30 de paturi de chirurgie şi un indice de utilizare de 50 la sută. Asta înseamnă că, 15 zile pe lună, secţia este goală, ceea ce nu este în regulă. Pe de altă parte, la medicină internă, gradul de ocupare este peste sută la sută. Deci, redistribuim paturi de la chirurgie la medicină internă”, a declarat Sorina Pintea.

Analiza activităţii unităţilor sanitare este realizată de fiecare spital în parte în funcţie de durata medie de spitalizare, indicele de utilizare a paturilor şi gradul de complexitate al cazurilor tratate. În funcţie de aceşti indicatori, managerii unităţilor sanitare propun modificări de structură, care ar putea îmbunătăți calitatea serviciilor medicale.

Anul acesta, la sănătate, a fost alocat un milliard de lei pentru investiții care ar urma să asigure un nivel corespunzator de dotare al unităţilor sanitare.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.