Ministrul Sănătății: A fost adoptată OUG pentru plata cadrelor medicale implicate în campania de vaccinare. Ce sume sunt prevăzute

Guvernul a adoptat, în ședința de vineri, o ordonanță de urgență care prevede modul în care vor fi remunerate cadrele medicale implicate în campania națională de vaccinare anti-COVID-19. Este vorba despre medici, asistenți, registratori, dar și despre medicii de familie.

”În OUG stabilim cum vor fi remunerați cei care vor vaccina populația în următoarele luni. Cei care muncesc în afara programului vor fi remunerați cu 90 de lei/oră dacă este vorba de medici, 40 lei/oră, pentru asistenți, 20 lei/ora registratori. Este vorba despre sume brute”, a precizat Vlad Voiculescu.

Vlad Voiculescu: Medicii de familie sunt esențiali în această perioadă

”Am stabilit o formă de remunerare a celor mai importanți vectori de comunicare și de convingere a românilor, și anume medicii de familie. Ne bazăm pe ei să vorbească cu oamenii să le stea la dispoziție pentru orice informație au nevoie. Medicii de familie sunt esențiali în această perioadă și sistemul de sănătate trebuie să le asigure importanța pe care o au. Pentru perioada următoare ne bazăm pe ei să informeze, să programeze în platformă pacienții pe care îi au pe listă și să se asigure că ei vin la vaccinare și să le stea la dispoziție și după vaccinare. Medicii de familie vor fi remunerați pentru această muncă suplimentară, nu e vorba despre niciun bonus, este o plată suplimentară pentru o muncă suplimentară. Această plată va fi de 30 de lei pentru fiecare pacient acolo unde medicul de familie îl programează, pacientul merge și se vaccinează și toate lucrurile merg în regulă”, a declarat ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.