Ministrul Sănătății a verificat modul de desfășurare a procesului de repartiție a medicilor admiși la Rezidențiat

“Vin în fața voastră cu aceleași emoții pe care le-am avut acum mai bine de 20 ani când mă aflam în ipostaza de a alege specialitatea. Urmează o perioadă frumoasă, în acealași timp și grea pentru voi, dar care o să vă aducă mari satisfacții profesionale. Felicit pe toți cei care au reușit să treacă acest concurs și le urez succes”, a declarat, miercuri, Nelu Tătaru, care a verificat modul de desfășurare a procesului de repartiție a candidaților admiși  la concursul de intrare în Rezidențiat, sesiunea din 15 noiembrie 2020.

Peste 9000 de tineri medici, care au obținut minim 60% din punctajul maxim realizat pe fiecare domeniu, pe țară, aleg, în aceste zile,  locurile/posturile în specialitate, precum şi centrele de pregătire.

Ministrul Sănătății a evidențiat responsabilitatea acestei generații de tineri medici care a ales prioritar specialitățile deficitare, de care este nevoie în sistem în situația actuală, respectiv ATI și boli infecțioase. În acest an, un număr record de candidați, aproximativ 12.000, s-a înscris la concursul de Rezidențiat.

Timp de patru zile, până în data de 27 noiembrie 2020, toți candidații care au obținut minim 60% din punctajul maxim realizat pe fiecare domeniu, pe țară aleg locurile/posturile în specialitate, precum şi centrele de pregătire.

Repartiția se face prin teleconferință. Anul acesta, organizatorii au lansat o platformă informatică prin care se poate urmări tot procesul de repartiție online, în timp real, de către candidați, astfel încât să se asigure distanțarea socială.

Având în vedere numărul de candidați care au obținut punctajul de promovare, anul acesta Ministerul Sănătății a decis majorarea cifrei de școlarizare de la 7 061 la 9.116 pentru a da posibilitatea de a alege un loc sau un post în specialitate tuturor acestor candidați. Un număr 565 sunt locuri suplimentare sunt la domeniul medicină pentru specialitățile: anestezie și terapie intensivă, boli infecțioase, epidemiologie, igienă, medicină de familie, medicină de laborator, medicină de urgență, medicină internă, pneumologie și radiologie-imagistică medicală.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.