Ministrul Sănătății: Agenţia Naţională de Transplant poate achita cotizaţii către organisme internaţionale ce facilitează schimbul de organe

Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a declarat luni că Guvernul a adoptat o ordonanţă care vizează modificarea Legii 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, între prevederi numărându-se posibilitatea ca Agenţia Naţională de Transplant să poată achita taxe şi cotizaţii către organisme internaţionale ce facilitează schimbul de organe în vederea transplantului.

„Este o ordonanţă care modifică Legea 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii. Modificările vizează mai multe proiecte de reformă, precum şi mai multe corecţii care ajută la funcţionarea sistemului sanitar”, a spus Mihăilă la finalul şedinţei de guvern.

„De asemenea, pentru a creşte accesul pacienţilor români la proceduri de transplant s-a introdus posibilitatea ca Agenţia Naţională de Transplant să poată achita taxe şi cotizaţii către organisme internaţionale care facilitează schimbul de organe în vederea transplantului. S-a reglementat posibilitatea înfiinţării compartimentelor clinice în cadrul spitalelor publice. Se creează cadrul legal prin care se vor stabili condiţiile şi metodologia privind avizarea înfiinţării spitalelor private, precum şi avizarea structurii organizatorice şi modificările la nivelul structurii organizatorice ale acestor spitale”, a afirmat ministrul Sănătăţii.

Ioana Mihăilă a arătat că prin această ordonanţă simplă s-a reglementat faptul că platforma informatică din asigurările de sănătate este de interes naţional şi utilitate publică şi s-a stabilit cadrul normativ general pentru colaborarea între Casa Naţională de Asigurări de Sănătate şi autorităţile şi instituţiile publice cu activităţi în domeniul digitalizării cu scopul de a grăbi procesele de digitalizare de la nivelul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.