Ministrul Sănătății: Am încheiat evaluarea pentru dezvoltarea structurilor care se ocupă de controlul infecţiilor în spitale

Vineri s-a încheiat evaluarea pentru dezvoltarea structurilor care se ocupă de controlul infecţiilor în spitale, a declarat prof. univ. dr. Alexandru Rafila, ministrul Sănătăţii. Totodată, numărul spitalelor incluse în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă care vor beneficia de finanţare pentru reducerea infecţiilor asociate actului medical a crescut de la 25, cât fusese prevăzut iniţial, la 60.

„Astăzi am încheiat evaluarea pentru dezvoltarea structurilor care se ocupă de controlul infecţiilor în spitale. Ştiţi că prin PNRR am avut o astfel de activitate în care trebuia să finanţăm minimum 25 de unităţi sanitare. Am reuşit să extindem numărul lor la 60. Evaluarea este încheiată. Lista lor va fi în consultare, după care vom semna contractele de finanţare. La partea de ambulatorii deja am încheiat această activitate şi o să revenim şi la ambulatorii cu detalii. Începând din cursul săptămânii viitoare o să putem să începem să semnăm contractele de finanţare pentru spitale – lista celor 27 de spitale din Programul Naţional de redresare şi rezilienţă care trebuie să fie construite până la jumătatea anului 2026”, a afirmat ministrul la o conferinţă de presă la Spitalul de Urgenţă pentru Copii „Grigore Alexandrescu” care a avut ca temă primul transplant hepatic pediatric realizat în acest centru.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.